Pályázatírás, Pályázatok, Projektmenedzsment, AAI Tender Kft, Veszprém

Nemzetközi és Energetikai Megújuló Energiaforrás Klaszter menedzsment szervezetének támogatása, klasztertagok együttműködésének megalapozása
A záró rendezvény keretében összefoglalásra és prezentálásra kerültek a Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klaszter projektjének megvalósítási időszakban létrejött eredményei. A Klaszter a középdunántúli Operatív Program keretében, a „Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klaszter menedzsment szervezetének támogatása, klasztertagok együttműködésének megalapozása” című projektjével nyert el 21 895 718.-Ft összegű vissza nem térítendő támogatást.

A Nemzetközi Energetikai és Megújuló Energiaforrás Klaszter 2011 évben alakult, célja az energetika területén, az alternatív energiák szektorán belüli vállalkozások felkutatása, együttműködésük elősegítése, közös érdekeik erősítése és hatékony képviselete. Tevékenységének fókusza, hogy széleskörű együttműködést alakítson ki nemzetközi klaszterekkel, mely hatására hazánkban egyre több nemzetközi projektötlet generálódhat és valósulhat meg sikeresen.

A klaszter eddigi tevékenysége során számos tevékenységet valósított meg. 2011. év végén első negyedévében kialakult a klaszter közös arculata, valamint elkészült a klaszter informatikai platformja, mely egy olyan webes felület létrehozását jelentette, melyen keresztül a klaszter elérhetővé vált a nagyközönség számára. A webes felület létrehozásával párhuzamosan elkészítésre került egy olyan adatbázis is, mely a tagok kompetenciájának fejlesztését szolgálja, hasznos információkat tartalmaz az tevékenységükhöz szükséges jogszabályi héttérről, elérhető pályázati forrásokról. Az adatbázisban szereplő információk a klasztertagok számára térítésmentesen felhasználhatók. 2012 áprilisában a klasztermenedzsment szervezet és a klasztertagok közösen részt vettek a CONSTRUMA elnevezésű kiállításon, melyen a klaszter önálló standdal kiállítóként jelent meg. 2012-es évben több nemzetközi konferenciára látogatott el a klaszter. 2 alkalommal klaszterkonferencia is lebonyolításra került. 2013. évben elindult a benchmarking klub. A klubfoglalkozások a klasztertagokkal közösen kialakított tematika alapján kerültek megtartásra. A foglalkozások interaktív formában zajlottak, rendkívül pozitív kimenetelű volt és a klasztertagok számára hasznos, aktuális problémák felvetésére irányultak, melyek kiélezetten az ágazati piaci sajátosságokra világítottak rá. A klubfoglalkozások eredményeként a klasztertagok közötti viszony még inkább javult, együttműködési hajlandóságuk nőtt.

A csatlakozás lehetősége minden jogi-, vagy magánszemély részére nyitva áll.

« visszalépéshez kattintson! Közzétéve: 2013.08.31.